Přeskočit na obsah

Jak probíhá trénink a co na něj potřebuješ

Skupinový trénink trvá 90 minut a je rozdělen na dva bloky.

V první polovině tréninku se věnujeme sebeobraně. Po krátké rozcvičce se zaměřujeme na rozvoj soft skills (komunikace, obezřetnost, rozpoznání nebezpečí, nastavení hlavy…) a hard skills (jednoduché a účinné techniky) podle metodiky Urban Combatives. Trénink je převážně zaměřen na jeden z hlavních bloků: základy sebeobrany, obranu proti zbraním, obranu proti více útočníkům, boj zblízka a na zemi. Provádíme různé drily a nácviky, budujeme sílu úderu a pracujeme s řízenou agresivitou. Na konci zpravidla zkoušíme probírané téma v mikro scénářích po fyzické zátěži, abychom ověřili jejich účinnost i pod stresem a proti nespolupracujícímu útočníkovi.

Ve druhé polovině tréninku se věnujeme boji se zbraněmi dle metod Armed Combat and Tactics, se zvláštním důrazem na práci s nožem. Soustředíme se na správné techniky, drily a kombinace, ale také taktické aspekty. Všechny naučené dovednosti testujeme ve sparingu. Principy boje s nožem aplikujeme i v obraně proti noži a v neozbrojeném boji. Na závěr tréninku provádíme i sparing beze zbraně.

Fyzická náročnost

V sebeobraně neexistují váhové kategorie ani pravidla, což znamená, že nepoměr sil je častým faktorem. I přesto, že se nezaměřujeme na sportovní boj, uznáváme důležitost síly úderu a fyzické kondice. Proto provádíme specifické drily zaměřené na rozvoj bojových schopností, jako je kondice, výbušnost a síla úderu.

Nicméně tato specializovaná cvičení nejsou náhradou za obecnou fyzickou přípravu a silový trénink. Proto každému doporučujeme pracovat na rozvoji síly a kondice s kvalitním trenérem. Osobně můžu doporučit Romana Krause, nebo KB5 gym.

Sledujte nás na YouTube pro videa z tréninku

Atmosféra

Tréninky probíhají v přátelském duchu a chápeme, že každý začínal. Zároveň ale umíme  pokročilé cvičence a posunout je na jejich limity. I když se věnujeme plnokontaktním sparingům, dbáme na bezpečnost a provádíme je tak, aby byly přístupné všem a nevytvářely zbytečné psychické bloky.

Potřebné vybavení

  • Pro první trénink nepotřebujete žádné speciální vybavení.
  • Cvičíme na boso na tatami buď ve sportovním oblečení, nebo v tom co běžně nosíte.
  • Postupem času se bude hodit chránič zubů, suspenzor a MMA rukavice.
  • Tréninkové nože, ochranné brýle a další vybavení na trénink máme k zapůjčení

Pokud máte další dotazy, nebojte se napsat email, nebo zprávu.